lørdag 7. juli 2012

Finnmark / Varanger.

 Det ble noen dager  i Varanger hvor jeg befant meg i ei boble av mektige naturopplevelser. Stress og daglige gjøremål  var lagt igjen på ei hylle hjemme og eksisterte ikke. Døgnet ble snudd opp og ned. Det å  oppleve midnattsola var en stor opplevelse.

  Her kunne jeg ha sittet i timer å sett  på det vakre lyset som legger seg inn  over havet  eller  det å bare å høre bølgene som kommer og slår mot land. En helt magisk opplevelse kl 01. om natten.  Men vi  hadde planer om å komme ut til Hamningsberg den første natten vi hadde med klarvær.Timene gikk fort, så vi fortsette ferden videre.


Et utrolig spennende landskap langs veien ut  til Hamningsberg.

Vakker Natur.
                                        
                                                   


 I et vakkert  lys ca kl 04 dukket Mikkel opp. Han er i ferd med og skifte til sommerpels .Ser tydlig at det er hår som vokser ut igjen på rompa.  Etter mange stopper og mange bilder hadde vi nå nådd målet for denne natten. Hamningsberg,


Masse spennende å se .
      Tårnfalk.


Vi bodde i Varangerbotten. Her er nabon. Hver dag dukket ørnen opp.
 
                                                                       
                                                            En sein kveld oppdaget vi ei ugle ved Nesseby.
Kveld etter kveld oppsøkte jeg stedet . Etter hvert dukket det opp fire forskjellige ugler.
.Dagen før avreise fikk vi besøk av Karin og Rolf Støa.
 Vi planla å ta en fototur sammen ut til Bugøynes. Den kvelden streiket værgudene, for å si det enkelt det var drittvær. Fotoånden hos både Rolf og meg er sterk, så vi trosset regn og sterk vind og fordypet oss i noen hundre unike steiner for å prøve få til det helt stor kunstverket .Etter å jobbet i VÆR ca en og en halv time, sitter Rolf igjen med flere meget gode bilder på sin minnebrikke, mens jeg sitter igjen med noen gode råd fra  Norges beste fotograf når det gjelder linjer og former. Stor takk til deg Rolf for en givende fototur og til dere begge for et veldig trivelig besøk.

Til slutt må jeg takke Anita for følge. Det er stort at hun var med på denne turen . Tre mnd tilbake var hun lammet i store deler av kroppen.(Guilain Barres syndrom) Hun er ei jente som har vilje til å kjempe.
Jeg takker også Bente og Egil for lånet av huset og bilen. Og en ekstra takk til Egil  som viste oss rundt  i Varanger.

17 kommentarer:

 1. Hei !
  Kjempeflott innlegg fra det høye nord Laila, likte spesielt de to værbildene som innleder serien, man både reven, falken og uglebildene faller i smak.

  SvarSlett
 2. Enig med Lorents vedrørende de to første bildene. Reven, tårnfalken og jordugla viser at turen har vært innholdsrik :)

  SvarSlett
 3. En fantastisk flott serie, også jeg likte godt naturbildene. Vanskelig å velge noen favoritt da jeg likte godt alle.

  Bra fanget!

  Ottar

  SvarSlett
 4. Fy søren, her var det mange herlige bilder! Og så fine bilder av jordugla!! Dette må ha vært en flott opplevelse, og regner med du har enda flere godbiter fra turen. :)

  SvarSlett
 5. Takk for hyggelig samvær, Laila. Imponerende variert og fin serie du har skapt på bare en uke. Vanskelig å plukke ut en enkelt favoritt da det er så mye bra. Hils til Anita.

  SvarSlett
 6. Oj vad vackra bilder från din tur. Mycket vackert landskap. Alla dina bilder beskriver skönheten där.

  SvarSlett
 7. Nydelige bilder. Likte så godt lyset i de to første. Dyrebildene dine er så flotte. Ønsker deg en flott og fotorik sommer. Klem fra Hilda

  SvarSlett
 8. Enormt vackra bilder Laila ! Bara att njuta och man får en längtan att åka dit upp....!!

  SvarSlett
 9. Hej Laila!
  Vilken helt enastående serie med bilder så otroligt vackra.
  Ha en fin vecka!
  /Ingemar

  SvarSlett
 10. Takk for besøk og kommentar hos meg :-)
  Ser at du harhatt en aldeles fantastisk tur nordover. For en serie med flotte bilder, og jeg regner med at du har mange flere. Nydelig stemning i midtsommerbildene dine også.
  Fortsatt god sommer!

  Ellen.

  SvarSlett
 11. Etter bildene dine å dømme så har du hatt en vellykket tur til Finnmark. Det første bildet var skikkelig flott :) / Brit

  SvarSlett
 12. Så fantastiske bilder av landskap og dyr!! Du får med deg så mange flotte motiver i bildene dine, virkelig flott :o) Ha det fint og takk for koselig kommentar hos meg.

  SvarSlett
 13. Fantastiske bilder! Det andre bilde tar helt pusten fra meg! ; )

  God kveld til deg!

  SvarSlett
 14. Varanger ja, disse bildene får fram gode minner derfra :-) Likte de to første aller best i en variert og fin serie!
  Rune

  SvarSlett
 15. Ved å se dette skjønner jeg at dette må ha vært en flotte tur. Legge all hverdagen bak seg og bare nyte, oppleve. Flott, mektig natur du her viser samt dyrelivet. God sommer videre Laila :)

  SvarSlett
 16. Variert og fin serie bilder fra en flott tur. De to første bildene syntes jeg var best. Ha en fin fotosommer :)

  SvarSlett
 17. Stor takk til dere som legger igjen kommentarer.Tusen, tusen takk.

  SvarSlett