mandag 25. mai 2015

ÔLAND 2015.

 Det ble en tur til Ôland i mai . Ottenby er den sørligste odden på øya.  For en naturfotograf ( amatør ) er dette stedet litt av et  eldorado, hvor en ofte finner forskjellige fuglearter.
På denne turen fikk jeg også oppleve soloppgangen i Ottenby.   
 


 Det er ikke bare fugler i Ottenby.


 
Dåhjort er ofte å se.
 
 
Mange brushaner oppholdt seg noen dager på øya. Kan tenke meg at noen av disse brushanene hekker i nord i Norge og  Sverige. Kanskje noen hekker i Trysil og Engerdal også !!!

 
 
 
 

 Bestandig er det fugler å se ute på odden. 
Vipa var stadig på vakt og den var spesielt irritert på brushanene.

Rødstrupe var det å se i år også.


 
I et tre like i nærheten satt en fugl som lignet på rødstrupe , men den var mindre i kroppen og hadde mindre orange i
brystet.  En dvergfluesnapper.Sjelden og vakker fugl.
Nattravn er heller ikke ofte å se.Rødstilken fant noe å spise i vannet.
Det samme gjorde sandloen .

Når en kommer fra Trysil og kjenner godt til hvordan orrhanene og tiuene spiller om våren, ble det også en opplevelse å se fasan  spille.
Først var det et ky..k.k.ele..ky som var etterfulgt av noen vingeslag. Så ble det helt stille i mange minutter før den satte i gang igjen .Denne hanen hadde sin egen spillplass, ca. 100 m  bort sto det en annen fasanhane å gol på samme måten. Jeg sto på samme sted i  to timer og det var ingen fasandamer å se i nærheten av denne karen. Det så faktisk ut som han ikke hadde mistet håpet på at fasanhøna snart dukket opp,for han gol og gol og flakset og flakset med vingene.. 


Mens jeg kjørte bil langs havet nordover på øya , fant jeg denne vakre krabaten på noen blomstrende kvister.

Steinskvett.

Etter fem dager var det og vende snuten mot fastlandet igjen . Turen gikk da hjem til Trysil,.
Takker Ôland for alle de flotte naturopplevelsene. En stor takk til Lena som åpnet sin leilighet for meg og for de dagene hun var med på tur.

15 kommentarer:

 1. Blå himmel, grønt gress og blomstring.......ikke skjønner jeg at du reiste hjem til Trysil . Mange flotte bilder og nattravn er det ikke mange bilder å se av.

  SvarSlett
 2. Fantastisk bildserie! Njuter och beundrar din fotokonst!
  Må gott /bea

  SvarSlett
 3. Flott tur du har hatt! Vi hadde brushaner rundt hytta før, men de er borte. Og vipa i trøndelag har gått ned med rundt 75% de siste årene pga mere effektiv landbruk. Hvor skal det ende?
  Så gøy du fikk sett nattravnen:)

  :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja hvor langt skal dette gå før vi mennesker skjønner at vi må leve sammen med naturen. Når skjønner vi at menneskene er en del av et stort system ???
   Takk for kommentaren. Det var mange brushaner på Øland. Får bare håpe at bestanden øker igjen.

   Slett
 4. Fina bilde Laila. Var länge sedan jag var på Öland men i höst måste jag åka dit :-))

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er så vakkert og så herlig ¨på Øland. Masse fotomotiver og fordype seg i. Tok du turen opp til Trysil i mars?? Takk for kommentaren.

   Slett
 5. Du förstår hur fint jag bor här...på solen och vindarnas ö...även om det har blåst lite extra om huvudet den här våren. Fina bilder!
  Kram /Kerstin

  SvarSlett
 6. Jeg tar en tur til din Øy hvert år. Ja det er bare så vakkert der. Mange fuglearter som dukker, mange forskjellige vekster og en helt annen natur en den jeg har her i Trysil. Givende sted for ensom er glad i å fotografere. Takk for kommentaren.

  SvarSlett
 7. Her var det mye bra fotos. Tommel opp

  SvarSlett
 8. Tusen takk. Bestandig hyggelig å få tilbakemelding.

  SvarSlett
 9. Did you hear there's a 12 word sentence you can speak to your man... that will trigger deep feelings of love and instinctual appeal for you deep inside his chest?

  That's because deep inside these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, worship and look after you with all his heart...

  =====> 12 Words Who Trigger A Man's Desire Instinct

  This impulse is so built-in to a man's genetics that it will drive him to try better than before to take care of you.

  Matter-of-fact, triggering this mighty impulse is absolutely essential to achieving the best possible relationship with your man that the moment you send your man one of these "Secret Signals"...

  ...You will soon find him open his soul and mind for you in a way he's never experienced before and he will see you as the one and only woman in the world who has ever truly tempted him.

  SvarSlett